Facebook Pixel

Oblíbené nabídky

Maminky! Vzdělávejte se a vydělávejte v MAMAcademy


Pracující matky jsou skupinou s velkým potenciálem. Jsou zvyklé a schopné žonglovat mezi povinnostmi a časem stráveným s rodinou. Scénář, kdy maminka může zůstat s dětmi tak dlouho, jak chce, a zároveň zažívat uspokojení z práce, zní samozřejmě skvěle, ale zřídkakdy se jí takové příležitosti dostane. Antal proto této myšlence vychází vstříc vytvořením MAMAcademy.

Podle výzkumu magazínu Prohuman mají ženy, zejména ve věkové kategorii 25-34 let, obtížnější přístup ke vzdělávání, a to ve srovnání s mužskou populací. 57 % žen se během mateřské nebo rodičovské dovolené vzdělávalo nebo stále vzdělává, nebo se vzdělávaly či vzdělávají po ukončení této dovolené. Největším přínosem pro ně je seberealizace (tj. 26 % podíl odpovědí), nové sociální kontakty (tj. 19 % podíl odpovědí) a usnadnění návratu do práce (tj. 15 % podíl odpovědí).

Ženy se chtějí rozvíjet a představují zdroj talentů, ze kterého mohou firmy čerpat. Ty to ovšem velmi často nedělají a tento potenciál zůstává nevyužit. Aby se tak stalo, musíme ženy přesvědčit, že mají rovné příležitosti a možnost na seberozvoj, ale především – aktivně podporovat jejich vzdělávání a usnadňovat ho flexibilními formami práce, komentuje Monika Volčková, Team Leader divize Pharma & Medical a vedoucí projektu MAMAcademy. V Antalu chceme maminkám vyjít vstříc, a proto spouštíme program s podmínkami, jaké potřebují. Flexibilní pracovní doba a práce na dálku jsou jen jednou z mnoha výhod MAMAcademy, dodává.


Zaměstnávání s ohledem na potřeby maminek

Mateřství a všechny povinnosti s tím spojené (včetně péče o domácnost) je práce na plný úvazek. Efektivně skloubit všechny tyto činnosti vyžaduje velkou sebekázeň a důslednost. I přes tolik povinností by však mnoho žen, které jsou na mateřské a rodičovské dovolené, uvítalo mít možnost dalšího příjmu.

Klíčem k úspěchu je nalezení zaměstnání, kde se přihlíží na individuální potřeby žen s dětmi – takového, které se vyznačuje vysokou flexibilitou, odpovídající odměnou a prostorem k využití svých jedinečných schopností. Práce headhuntera tyto podmínky splňuje, a navíc přináší možnost kontaktu se zajímavými lidmi z různých oborů.


O čem je projekt MAMAcademy?

Své dobrodružství s kariérou v oblasti recruitmentu zahájí maminky bezplatným školením vedeným odborníky společnosti Antal. Naučíme je, jak hledat a rozpoznat talenty, a ukážeme jim, jak vypadá práce headhuntera. Během školení bude v naší kanceláři k dispozici dětský koutek.

Dál se každé z nich bude věnovat zkušený mentor, který ji bude (v kanceláři i na dálku) provázet začátky v její nové kariéře a pomůže jí dosáhnout prvních úspěchů.

 


Program je určen pro ženy na mateřské či rodičovské dovolené, které:

  • hledají přivýdělek z domova cca na 3 hodiny denně (nebo více);
  • ocení flexibilní pracovní dobu; 
  • by chtěly zkusit něco nového a zjistit více o práci headhuntera;
  • chtějí pracovat na dálku, nebo nás rády navštíví v pražské kanceláři Antal (dětský koutek je vybaven sedacím pytlem, omalovánkami i houpačkou);
  • rády telefonují a velmi dobře se orientují na internetu;
  • chtějí být za výsledky své práce spravedlivě odměňovány;
  • měly by v budoucnu zájem o práci na plný úvazek – pokud si to budou přát!


Co očekáváme? Schopnosti, které má ve svém repertoáru každá máma, a nyní jí navíc pomohou si přivydělat:

  • zájem o druhého člověka a snadné navazování kontaktů; 
  • schopnost naslouchat, ověřovat a analyzovat;
  • vytrvalost, pokud jde o dosažení výsledku;
  • budování a udržování sítě kontaktů – networking. 


V Antalu pracuji na částečný úvazek už několik měsíců a jsem nadšená. Jde o mé první zaměstnání po rodičovské dovolené a přechod od celodenní péče o dítě do pracovního procesu nemohl být snazší. Asi jako každá máma jsem se asi nejvíce těšila na návrat do kolektivu (mimo dětské hřiště) a kolegové jsou skvělí. Mnoho z nich má děti, a tedy i velké pochopení pro případné komplikace, říká Tereza Christovová, HR Researcher/Administrator ve společnosti Antal. Hlavním kritériem nového zaměstnání pro mě samozřejmě byla časová flexibilita a možnost práce z domova v případě nemoci mé dcery, což zde není žádný problém. Částečný úvazek v Antalu mi nabízí přesně tu správnou míru work-life balance, kterou při péči o dceru potřebuji.

 

Jak se lze přihlásit?

Kontaktujte nás skrze přihláškový formulář. Můžete dobrovolně přiložit i krátké video s vaším představením - stačí z mobilu, max. minutové. Povězte nám třeba o typickém bláznivém dni matky, takové „manažerky rodinného života“. Jaké je vaše tajemství pro organizaci času? Proč se chcete účastnit školení v MAMAcademy?

Přiložte případně i svůj životopis nebo profil na LinkedIn. Vaše zkušenosti nejsou nejdůležitější, ale budou výchozím bodem pro diskusi o vašich možnostech po absolvování programu.

Můžete se ZDARMA přihlásit přes TENTO registrační formulář.

Více o projektu MAMAcademy se můžete dozvědět i ZDE.

Máte nějaké dotazy? Obraťte se na autora: